CULTURA INFORMAŢIEI - MODULUL-CHEIE ÎN LNSS

Autori

  • Mihaela STAVER Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo”

Cuvinte cheie:

cultura informaţiei, potenţial creativ, proiect LNSS, posibilităţi profesionale, curriculum

Rezumat

Comunicarea susține necesitatea evaluării sistematice a impactului formării culturii informației în biblioteca universitară. Culturii informaţiei – cerinţă fundamentală în procesul de studiu şi cercetare, cursul respectiv fiind inclus în planurile de învăţământ USARB. La anul I de studii Cursul Bazele Culturii informaţiei constituie o componentă de formare a abilităţilor şi competenţelor generale, în volum de 30 de ore (1 credit) şi evaluată prin calificativul admis/respins. În cadrul Proiectului LNSS au fost dezvoltate şi implementate noi metode de instruire, care a dus la modernizarea cunoştinţelor şi deprinderilor atât profesionale a bibliotecarilor, cât şi dezvoltarea aptitudinilor studenţilor în căutarea informaţiilor.

Astfel, bibliotecarii, ca membri ai comunităţii educaţionale, utilizează potenţialul lor creativ şi posibilităţile profesionale, contribuind activ la desfăşurarea procesului educaţional, ajutând studenţii în dezvoltarea competenţelor informaţionale, formarea unui stil de gândire critică, adecvat cerinţelor societăţii informaţionale. Acesta este exprimat prin capacitatea de analiză a mediului informaţional, adaptarea la mediul tehnologic performant prin utilizarea instrumentelor, resurselor de la distanţă, acces deschis, obţinerea abilităţilor necesare în formarea specialiştilor de înaltă calificare.

Downloads

Download data is not yet available.

Biografie autor

Mihaela STAVER, Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo”

Bibliotecar, serviciul Cercetare. Asistenţa de specialitate

Descărcări

Publicat

2019-05-24

Cum cităm

STAVER, M. (2019). CULTURA INFORMAŢIEI - MODULUL-CHEIE ÎN LNSS. Bibliouniversitas@ABRM.Md, (1). Preluat în din http://ojs.usarb.md/index.php/buniv/article/view/155

Număr

Secțiune

Articole

Categories

Articole similare

1 2 3 4 > >> 

Puteți, de asemenea, începeți o căutare avansată de similaritate pentru acest articol.