Ce am realizat de când sunt preot? Realizări, idealuri și greutăți (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Această lucrare descrie unele aspecte din viața și activitatea preotului Vasile Secrieru, născut într-o familie numeroasă și modestă. După studii de istorie în România, a predat și a fost bibliotecar, apoi, prin îndrumarea preotului Valeriu Cernei de la Bălți, a ales calea preoției. A slujit ca diacon și preot în Sloveanca (Sângerei), Buzdugeni (Edineț) și, din anul 2007, în Găvănoasa (Cahul), unde a depus eforturi susținute pentru repararea bisericii, ajutorarea credincioșilor, catehizare și dezvoltarea comunității. A trecut prin mai multe greutăți, încercări, dar a păstrat credința și devotamentul. A contribuit la înființarea unei mănăstiri și a sprijinit mai multe familii, slujind cu jertfelnicie alături de preoteasă și cei cinci copii ai săi.
Keywords: preoţia; serviciu pastoral