Romanul Notre-Dame de Paris în colecţia Bibliotecii Ştiinţiﬁce ai USARB – punte între cultură, artă şi literatură (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Articolul de față analizează prezența și relevanța operei hugoliene în cadrul fondului documentar al BŞ USARB. Ne propunem să evidențiem felul în care edițiile acestui roman, disponibile cititorilor noștri, ilustrează convergența dintre rigoarea istorică (cultură), descrierea vizuală a goticului (artă) și geniul narativ (literatură), confirmând statutul bibliotecii de custode al valorilor universale.
Keywords: Hugo Victor (1802 - 1885); colecţia BŞ USARB; francofonie; Notre-Dame de Paris