Spiritul românesc în Colecţia de carte rară şi veche a Bibliotecii universitare bălţene (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Articolul prezintă un subiect important pentru înțelegerea și menținerea identității naționale și spirituale românești, relevarea unor elemente esențiale care funcționează ca piloni ai spiritualității românești : cartea, limba, istoria, obiceiurile şi tradiţiile. Scopul final este de a prezenta aceste valori spirituale care se realizează printr-un mecanism complex de transmitere culturală și simbolică.
Keywords: colecţia Carte Rară; spiritualitate românească; colecţia BŞ USARB