De la catalogarea tradițională, bazată pe standardul ISBD și ﬁşe tipărite, la catalogarea automatizată în BŞ a USARB (Confluenţe Bibliologice, 2026)
În articol este reflectată activitatea oficiului Catalogare. Indexare. Clasificare, evoluția proceselor de catalogare în bibliotecă, transformările tehnologice ale ultimelor decenii. Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi nu face excepţie: trecerea de la catalogarea tradițională, bazată pe standardul ISBD și fişe tipărite, la catalogarea automatizată prin sisteme informaţionale moderne a reprezentat un pas esenţial spre digitalizarea serviciilor și creșterea accesului la informații.
Keywords: catalog electronic; catalogare online; baze de date; softul TINLIB; softul Aleph