Astra basarabeană şi biserica (Confluenţe Bibliologice, 2012)
În acest articol, autorul menționează contribuția savanților români basarabeni la înființarea ASTRA (Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român), rolul și opera prodigioasă a episcopilor Visarion Puiu, Episcopia Bălți-Hotin, și Dimitrie Erhan, Episcopia Cetății Albe de Ismail, contribuția bisericească alături de ASTRA la îmbunătățirea vieții cultural-artistice a Basarabiei interbelice.
Keywords: istoria Basarabiei