Preocupările de cercetare ale bibliotecarilor universitari de la Bălţi (Confluenţe Bibliologice, 2012)
Autorul descrie lucrarea Colocviului Universitar „Tradiție și inovație în cercetare”, ediția a II-a. Titlul principal al bibliotecarului în anul 2011 a fost „Dialogul dintre bibliotecă și utilizator 2.0: inovație și informație pentru toți”. În 3 secțiuni au fost prezentate 11 lucrări de rezumat și 3 tutoriale. La conferință au participat 55 de bibliotecari.Subiecte abordate: impactul bibliotecilor asupra formării viitorilor profesioniști, management participativ, promovarea accesului deschis, comunicarea umană, etica în serviciul utilizatorului 2.0.
Keywords: Colloquia Professorum; cercetare ştiinţifică