Între istorie şi judecata posterităţii. Alexandru Budişteanu în dialog cu Flori Bălănescu. Recenzie (Confluenţe Bibliologice, 2012)
Volumul „Între istorie și judecata posterității” este o serie de dialoguri ale istoricului și publicistei Flori Bălănescu, purtate între iulie 2008 și ianuarie 2010 cu Alexandru Budișteanu, distins doctor arhitect, vicepreședinte la New York al Comitetului Mondial al ONU (1965), arhitect-șef al orașului București între 1977 și 1983, expert parlamentar (1990-2000) și consilier al ministrului lucrărilor publice (2000-2001), profesor asociat la București și New York, președinte emerit al Uniunii Vorbitorilor de Limbi Engleze din România și, nu în ultimul rând, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.
Keywords: recenzie de carte; Budişteanu Alexandru (1928-2021); istoria românilor