Comunicarea ştiinţiﬁcă în mediul universitar: profesori (Confluenţe Bibliologice, 2012)
Studiul prezintă rezultatele unui sondaj realizat de Biblioteca Universitară pe baza utilizatorilor cercetării științifice (profesori) privind comunicarea științifică în mediul academic; cultura digitală; unele dintre obstacolele care apar în publicarea articolelor în reviste străine.Rezultatele chestionarului arată o imagine clară a opiniilor profesorilor cu privire la comunicarea în știință (documentare, cercetare proprie) și comunicarea despre știință (comunicarea rezultatelor); îmbunătățirea calității serviciilor informaționale oferite de bibliotecă: modernizare, acces la literatura străină; cursuri de formare în abilități informaționale, acces la reviste internaționale de specialitate.
Keywords: cultura digitală; sondaj; comunicare ştiinţifică; servicii informaţionale