Lucrarile universitarilor balțeni in biblioteci deschise pe Internet: Open Library, Calameo (Confluenţe Bibliologice, 2012)
Autorii au relatat despre facilitățile online de publicare, accesarea și distruirea a lucrărilor Bibliotecii Universitare (monografii, bibliografii, ghiduri, dicționare etc.) în Open Library, în cel mai mare depozit de publicații din lume Calameo.com, în Biblioteca de milioane Issuu.com etc. Începând cu 1 mai 2012, în Open Library au fost înregistrate 30 de documente, iar în Calameo - 23. Publicarea în aceste cataloage crește vizibilitatea producției științifice a profesorilor și bibliotecarilor.
Keywords: biblioteci deschise; activitate editorială; vizibilitate