Costache Parno - vestitul lăutar din Bălţi (Confluenţe Bibliologice, 2012)
este unul dintre primii muzicieni basarabeni cunoscuți, născut și locuit în Bălți. Nu știa nici să scrie, nici să citească, dar a învățat notele și a fost primul lăutar, care a predat muzică la școala orășenească, ghidat de reguli și sisteme metodologice. Viața lui Parno Costache a fost dedicată artei.
Keywords: muzicieni basarabeni