Gheorghe Eşanu - logodnic ﬁdel al cîntecului popular (25 aprilie 1927 – 19 martie 1996) (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Articolul este despre viața și opera lui Gheorghe Eșanu, cântăreț de muzică populară. Repertoriul său a fost vast, interpretând cu succes atât cântece populare, balade, cât și cântece ale compozitorilor moldoveni. A marcat un capitol aparte în istoria culturii muzicale naționale.
Keywords: Eşanu Gheorghe (1927-1996); muzică populară