Principiile de catalogare de la Paris (1961) şi de la Frankfurt (2003) (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Pregătirea descrierilor bibliografice a fost și rămâne o problemă a catalogatorilor. Primele reguli de catalogare au apărut în secolul al XIX-lea și de-a lungul anilor au fost revizuite și actualizate. Cele mai importante întâlniri cu participarea experților internaționali în teoria și practica descrierilor bibliografice au fost cele de la Paris (1961) și Frankfurt (2003).
Keywords: catalogare; Declaraţia de Principii Internaţionale de Catalogare