Certificarea ca factor în dezvoltarea activităților profesionale a unui specialist în bibliotecă (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul prezintă abordări și tehnologie pentru certificare ca metodă de evaluare a bibliotecarilor. Este prezentată o analiză a certificării angajaților bibliotecii universitare, scopuri și obiective definite, precum și principiile pe care se construiește procesul de certificare. Se estimează profesionalizarea angajaților Bibliotecii Științifice ale Universității de Stat din Bălți.
Keywords: evaluarea activității profesionale; certificare; personal de bibliotecă