Carte de patrimoniu din Colecția lui Mircea Filip (Confluenţe Bibliologice, 2017)
Articolul abordează informaţii despre cartea de patrimoniu din colecţia lui Mircea Filip, integrată în anul 2016 în bogata colecţie a BȘ USARB. Articolul prezintă o călătorie prin timp descopetind farmecul, frumuseţea captivantă  a cărţilor semnate de diverşi autori, acoperind diverite perioade de timp. Adevărate valori bibliofile din colecţie sunt cărţile tipărite îmbogăţite cu dedicaţii şi ex-libris.
Keywords: colecţia Carte Rară; colecţia particulară