Tradiţional şi online în activitatea Oﬁciului de referinţe al BŞ USARB (Confluenţe Bibliologice, 2019)
Acest articol discută despre îndeplinirea misiunii bibliotecarilor de referință în asistența informațională, îndrumarea, orientarea utilizatorilor în vederea asigurării resurselor informaționale tradiționale (rezolvarea problemelor simple cu ajutorul enciclopediilor și dicționarelor, consultarea bibliografiilor pentru probleme mai complicate) și furnizarea electronică, servicii multi-aspecte în colectarea informațiilor necesare, precum și consultanță/intermediere în vederea implicării utilizatorului în procesul de căutare, selectare și găsire a informațiilor, contribuind astfel la formarea culturii informaționale.
Keywords: resurse informaţionale; cultura informaţiei; bibliotecarul de referinţă