Marin Preda – un adevărat creator de capodopere (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Lucrarea este dedicată lui Marin Preda (1922-1980), cel mai important scriitor român de după cel de-al Doilea Război Mondial, care a știut să picteze pictural o lume a satului tradițional cu probleme de oameni și de istoria timpului. Lucrarea reflectă pe scurt momente din viața, activitatea lui Marin Preda, precum și din opera prozatorului, eseist, dramaturg, publicist, traducător.
Keywords: Preda Marin (1922-1980); colecţia BŞ USARB; scriitori români