(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Articolul prezintă istoria, importanța culturală și spirituală a Mănăstirii Putna, ctitoria lui Ștefan cel Mare, la împlinirea a 520 de ani de la trecerea în veșnicie a voievodului. Sunt evidențiate etapele de zidire, distrugere și restaurare ale mănăstirii, rolul ei de necropolă domnească și valoarea patrimonială a colecțiilor muzeale. Textul subliniază, totodată, omagiul adus mănăstirii prin emisiunea filatelică Romfilatelia din 2024, care reproduce obiecte de mare preț, legate de domnitor și de tradiția bizantino-românească.