(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Studiul prezintă primul bust realizat în memoria lui Mihai Eminescu după trecerea în eternitate a poetului, inaugurat la un an de la moartea acestuia, în fața școlii Marchian din Botoșani. Sculptura, opera lui Ioan Georgescu, a fost turnată în bronz la Paris și finanțată printr-o colectă publică inițiată de studenții din București și Iași, la propunerea botoșăneanului Corneliu Botez. Ansamblul monumental, amplasat pe un soclu din marmură albă, poartă inscripția dedicată poetului și reprezintă una dintre cele mai timpurii și semnificative inițiative comemorative studențești din spațiul românesc.