(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2012)
Articolul reflectă datele expoziției „Memoria ca formă de dreptate” dedicată Memorialului Victimelor Comunismului și Rezistenței, prima de acest fel și de asemenea proporții în foste țări comuniste. Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova și Consulatul General al României la Bălți, a inaugurat expoziția în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Europei. Cele 26 de panouri care alcătuiesc expoziția fotografică reprezintă o incursiune în lumea întunecată a perioadei sângeroase a comunismului din România.