(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2012)
În articol este prezentată istoria satului Donici, menționat sub denumirea „Besin” la 4 mai 1436. Numele „Donici” al satului apare la 27 august 1966, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la nașterea fabulistului Alexandru Donici. În conacul Donici a fost deschisă o sală de expoziții. În 1971 au început lucrările de restaurare a conacului. Autorul examinează arborele genealogic al familiei Donici, „Registrul de documente al familiei Donici”. Istoria familiei sale a studiat-o numeroși istorici în diferite etape: Sever Zotta, generalul Radu R. Rosetti, Nicolae Iorga, Paul Păltănea, dr., profesor universitar, I. Caproșu etc.