(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2012)
Articolul conține informații despre scrisoarea trimisă de la Florența la 5 ianuarie 1888, adresată lui Iacob Negruzzi de către Angelo de Gubernatis (1840-1913), autorul Dicționarului internațional al scriitorilor contemporani. Autorul dicționarului i-a cerut lui Iacob Negruzzi adresele unor scriitori importanți din România. Cunoscut ca prim-autor în spațiul latin, profesor universitar italian, scriitor, acesta s-a preocupat la acea vreme de retipărirea „Dizionario biografico degli scrittori contemporanei”, publicată pentru prima dată în perioada 1879-1880. Iacob C. Negruzzi a pus la dispoziția lui Angelo Gubernatis numele a 20 de scriitori, care la acea vreme erau cei mai reprezentativi ai spațiului cultural românesc.