(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2012)
Articolul conține informații despre arhitectul român Ion Mincu (1852-1912), contribuțiile sale la formarea arhitecturii moderne. Cele mai importante lucrări sunt: Școala Centrală de Fete - 1890; Palatul Administrativ Galați - 1904; Banca Comercială din Craiova; „Bufetul” sau „Cârciuma Românească” din București - 1892; casele Lahovary, Monteoru și Vernescu; mormintele familiilor Gheorghieff, Cantacuzino și Ghica din cimitirul Belu; proiectarea mobilierului Catedralei din Constanța etc.