(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2012)
În cadrul Săptămânii Accesului Deschis (22-28 octombrie 2012), la Biblioteca Științifică Medicală a USMF „Nicolae Testemițanu” a avut loc conferința „Impactul accesului deschis la informație asupra calității rezultatelor cercetării științifice”, la care au participat aproximativ 50 de reprezentanți ai bibliotecilor universitare din R. Moldova (Chișinău, Bălți, Lituania, Kârgâzstan). În program au fost prezentate 11 lucrări care s-au axat pe tema Accesului Deschis, politicilor, drumului aurului, drumului verde, creării depozitului instituțional etc.