(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2024)
Articolul descrie lucrarea Aromânii, scrisă de Anastase N. Hânciu. Lucrarea abordează problema aromânilor în diverse domenii: comerț, industrie, arte, expansiune și civilizație. Aromânii (numiți în România români macedoneni, macedo-români, macedono-vlahi, sau mai frecvent, machidoni) sunt o ramură a latinității orientale, alături de daco-romani și romani-romani. istro-românii. Articolul oferă informații despre moștenirea culturală a aromânilor, ocupațiile lor și caracterizarea lor din perspective lingvistice, culturale și politice.