(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Articolul include o recenzie a cărții „Cartea de Aur a Familiei Șutu”, care poate fi considerată o adevărată enciclopedie istorică și abordează problema nu doar din punct de vedere genealogic, ci și în diverse domenii, precum geografia, arhitectura, religia, heraldica, sigilografia și medalismul. Autorul acesteia, Radu Negrescu-Șutu, scriitor, jurnalist, traducător și editor, a publicat mai multe cărți, printre care: Zece amintiri, Eseuri, Poarta Luminii, Concertul lui Haendel și Dialog teologic. Autorul susține că această carte „este pur și simplu un studiu genealogic al familiei SUȚU, fără comentarii despre rolul pe care l-a jucat această familie în cadrul Imperiului Otoman, în Moldova, Țara Românească și Grecia. Această misiune, ingrată și dificilă, revine istoricilor, singurii care pot dovedi obiectiv într-un astfel de caz... Am scris această carte în semn de recunoaștere a memoriei acestei familii și am atras atenția generațiilor viitoare, cu un număr mai mare de portrete, pentru a facilita identificarea strămoșilor lor. La prima vedere, „Cartea de Aur a familiei Suțu” impresionează prin amploarea sa, cu 835 de pagini, 2000 de ilustrații și un arbore genealogic cu 400 de persoane inteligente, plasate pe o lungime de 2,20 m. Fiecare descendent al familiei este un număr care poate fi ușor identificat în fișă.”