(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2020)
Lucrarea prezintă o soluție pentru recuperarea istoriei. Narcis Dorin Ion este o personalitate culturală de excepție, care merită să fie cunoscut pentru munca sa în promovarea culturii românești. Autorul ne ghidează printre câteva lucrări ale lui Narcis Dorin Ion: Castelul Bran, Reședința Reginei Maria și Principesei Ileana, muzeul și colecțiile acestuia, elite și arhitectura rezidențială din Țările Române (secolele XIX-XX) (lucrare pentru care a primit titlul de doctor și premiul „George Oprescu” al Academiei Române); Carol al II-lea al României, portretul unui rege, palate din București; artele focului; Colecția de mobilier a Muzeului Național Peleș; Familia Regală și Marea Unire; MARIA ROMÂNIEI, portretul unei mari regine; Regele CAROL I, Întemeietorul României Moderne, Mărturia unui istoric singuratic. Cele 11 lucrări elaborate cu mult talent și pricepere de Narcis Dorin Ion sunt completate de alte 10 lucrări, menționate doar de subsemnatul într-o notă laterală. De altfel, Narcis Dorin Ion a reușit să reînvie o lume pierdută și contribuția sa este importantă la procesul de cunoaștere a unor aspecte ale civilizației românești.