(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
În legătură cu proclamarea Zilei Naționale a Lecturii, pe 14 februarie în Moldova din 2022, această lucrare prezintă argumentele psihologilor și filologilor, scriitorilor și poeților, mărturisind beneficiile lecturii, cu care autorul articolului este de acord. A doua parte a articolului este dedicată apologiei lecturii în romanul lui Muriel Barbery , Eleganța ariciului”, în care lectura acționează ca un simbol și un motiv cu valori multiple care pătrund pe toate nivelurile romanului: socio-psihologic, simbolic şi ideologic şi filosofic.