The work of N. I. Lobachevsky as a librarian (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Articolul povestește despre marele matematician rus care a adus o contribuție uriașă la dezvoltarea biblioteconomiei. El a pus bazele achiziției de colecții de bibliotecă, a inițiat crearea unor cataloage unificate și schimbul internațional de cărți.
Keywords: Lobachevsky Nikolai Ivanovich (1792-1856)