Proﬁlul revistei „Criterion” (Confluenţe Bibliologice, 2013)
Presa literară românească din perioada interbelică a înregistrat o mobilitate impresionantă, fiind reprezentată de mai multe reviste și ziare literare, culturale, care au reușit să reflecte pulsul vieții literare din acea perioadă.Prin intermediul acestora a apărut „Criterion”, o revistă de artă, litere și filosofie. Conținutul revistei era plin de articole care reflectau particularitățile artei și literaturii autohtone. „Criterion” a avut un rol specific în promovarea procesului de acces către publicul larg, sprijinirea educațională a romanismului etnic și cultural și integrarea acestuia în contextul general, contribuind în mare măsură la dezvoltarea presei și a literaturii române în perioada interbelică.