Pierre Larousse (1817 – 1875) (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Autorul descrie viața și opera celebrului encicloped francez Pierre Larousse, cunoscut și ca educator, lexicograf și editor. S-a născut la Toucy (Yonne) pe 23 octombrie 1817 și a murit la Paris pe 3 ianuarie 1875. A fost preocupat de metodele de educație în limba franceză. Din 1849 a scris numeroase lucrări pedagogice. În 1852, Pierre Larousse a înființat Libraria Larousse, împreună cu Augustin Boyer, care avea să devină celebru datorită lucrărilor publicate de acesta.