Presa românească veche - oglindă a trecutului nostru istorico-cultural (Confluenţe Bibliologice, 2026)
Articolul reflectă munca de cercetare a patrimoniului documentar (păstrat în documente vechi) din colecția de carte rară a Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. O serie de articole evidențiază teme din toate domeniile cunoașterii umane, publicate în paginile revistelor din anii 1930: Viața Românească, Revista Fundațiilor Regale, Convorbiri literare, Boabe de grîu, Cuget Clar etc. Aceste reviste (cu conținut bogat și valoros) au marcat un moment important în evoluția și afirmarea culturii naționale, au contribuit la promovarea valorilor literaturii interbelice.