T.-T. Marșalcovschi. Manuscrise de Dimitrie Balica comisul (Confluenţe Bibliologice, 2013)
La lansarea cărții „Manuscrise” de comisarul Dimitrie Balica, Beatrice Surugiu a ținut un discurs în care a subliniat că astăzi tipărirea manuscriselor este foarte importantă. Aceasta este o dovadă că, în perioada deznaționalizării țării, aceasta se scria în limba română. Astfel, s-a compensat deficitul literar existent în acea perioadă.