Pierre Larousse (1817 – 1875) (Confluenţe Bibliologice, 2013)
Autorul descrie viața și opera celebrului enciclopedist francez Pierre Larouss, cunoscut și ca educator, lexicograf și editor. S-a născut în Toucy (Yonne) pe 23 octombrie 1817 și a murit la Paris pe 3 ianuarie 1875. A fost preocupat de metodele de educație în limba franceză. Din 1849 a scris numeroase lucrări pedagogice. În 1852, Pierre Larouss a înființat Libraria Larousse, împreună cu Augustin Boyer, care avea să devină faimos datorită lucrărilor publicate de acesta.