Un oltean în slujba bisericii din Basarabia (Confluenţe Bibliologice, 2013)
Mitropolitul Efrem Enăchescu a fost o personalitate ilustră. A fost episcop al Basarabiei între anii 1941-1944. S-a născut în 1893 în județul Vîlcea. A depus jurămintele în 1908 și a desfășurat o vastă activitate ecleziastică. Este autorul lucrărilor: O prezentare generală a monarhismului creștin (2 volume), Râmnicu Vâlcea, 1933-1934, 223 + 236 p.; Despre moaștele strămoșilor, București 1938, 176 p. Efrem Enăchescu a murit în 1968 la mănăstirea Cernica. Numele acestui precursor merită să fie cunoscut de toți credincioșii din Moldova.