Aplicarea indicilor sciento-bibliometrici în estimarea valorii cercetătorilor: Simion Băncilă, Pavel Topală, Eugen Plohotniuc, Mihai Popa (Confluenţe Bibliologice, 2013)
Această lucrare prezintă rezultatele unei investigații efectuate pentru a estima valoarea rezultatelor cercetărilor științifice a patru cadre didactice de la Facultatea de Științe, Economie și Mediu prin măsurători scientometrice. Indicatorii cantitativi și calitativi au fost utilizați: numărul total de publicații, limba publicațiilor, varietatea documentelor, participarea la evenimente științifice, numărul de citări, implementarea rezultatelor obținute în economie. Contribuția Bibliotecii Științifice este relevată în afirmațiile cadrelor didactice-cercetătoare de la Universitatea din Bălți.