Formarea profesională continuă a personalului de specialitate a Bibliotecii Ştiinţifice a USARB în anul 2024 (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Acest articol oferă un raport cuprinzător asupra activităților de formare profesională continuă întreprinse în anul 2024 de către personalul Bibliotecii Științifice a USARB, în concordanță cu politica de formare instituțională. Ea subliniază că formarea continuă a personalului bibliotecii este o componentă critică pentru succesul instituțional și are un impact semnificativ asupra calității serviciilor de informare și documentare oferite. Articolul evidențiază participarea a 36 de bibliotecari la diferite sesiuni de formare, inclusiv formare formală (549 ore academice), formare non-formală organizată de instituție (22 ore academice) și formare nonformală externă (859 ore academice), însumând un total de 2.200 ore de formare continuă. Aceste activități au avut ca scop îmbunătățirea competențelor, susținerea managementului eficient al resurselor informaționale și asigurarea adaptabilității la schimbările în curs de desfășurare în domeniu.