Atelier profesional pentru bibliotecarii din nordul RM (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Acest articol prezintă o privire de ansamblu asupra evenimentului organizat în data de 19 iunie 2024, de către Centrul Departamental de Biblioteconomie al Bibliotecii Științifice a USARB. Evenimentul a reunit bibliotecari din instituțiile de învățământ preuniversitar din regiunea de nord a Republicii Moldova, inclusiv din municipiul Bălți. Obiectivul principal al întâlnirii a fost acela de a facilita schimbul de experiență și bune practici între bibliotecari pentru modernizarea serviciilor educaționale și de bibliotecă. Atelierul sa concentrat pe identificarea provocărilor cu care se confruntă bibliotecile școlare și pe promovarea inițiativelor inovatoare în domeniul economiei bibliotecilor. În plus, în cadrul evenimentului au fost prezentate povești de succes din bibliotecile din municipiul Bălți.