Donaţia – modalitate de dezvoltare a resurselor informaţionale ale BŞ a USARB: 2020 – 2023 (Confluenţe Bibliologice, 2025)
În articol sunt refelectate probleme de dezvoltare a colecţiei Bibliotecii Ştiinţifice a USARB prin donații de la autori, instituții şi organizaţii, cadre didactice, persoane particulare etc. Printre acestea sunt numeroase resurse informaţionale de mare valoare pentru identitatea culturală şi națională. Este demonstrat rolul Bibliotecii în protejarea şi păstrareai  patrimonoiului documentar  pentru generațiile viitoare.