Rolul preoteselor în familie și parohie (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Prezența și implicarea preotesei în viața familială și comunitară a parohiei reprezintă un element fundamental al tradiției și organizării Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta este interpretată ca un sprijin vital pentru preot și comunitate, având multiple roluri și responsabilități. Preotesele își asumă o gamă largă de activități, de la menținerea ordinii în familie până la coordonarea diferitelor evenimente și activități în cadrul parohiei. Prin exemplul personal și implicarea lor activă, preotesele devin un model pentru comunitate și un suport esențial pentru misiunea spirituală a preotului și a Bisericii în ansamblu.