Mai aproape de Dumnezeu prin muzica religioasă (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul explorează problema legăturii profunde dintre oameni și muzica religioasă, evidențiind  importanța acesteia în activitatea Patriarhiei Ortodoxe Române, în Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești. Muzica sacră, cu rădăcini în arta populară, reprezintă o simbioză între culturile Răsăritului și Apusului, caracterizându-se prin melosul modal, armonie, polifonie modală și eterofonie atrăgătoare. Muzica creștin-ortodoxă este percepută ca un mijloc prin care credincioșii se apropie mai mult de Dumnezeu, influențând sentimentele și gândirea. Articolul abordează și propune inițiative pentru revitalizarea tradițiilor muzicale bisericești, inclusiv înființarea unei Facultăți/Academii de Muzică Religioasă și crearea unei Asociații a Cântăreților Bisericești. Se subliniază importanța elaborării unui Dicționar de Muzică Religioasă și a unui Catalog Național al publicațiilor de muzică bisericească, precum și nevoia de cursuri de perfecționare și promovarea a evenimentelor dedicate cântăreților de muzică religioasă. Articolul evidențiază, de asemenea, rolul cântăreților bisericești în înființarea bibliotecilor parohiale, muzeelor bisericești și școlilor duminicale, subliniind importanța lor în activitățile pastoral-misionare și sociale ale comunității.