Editura „Cartea Românească” (Confluenţe Bibliologice, 2023)
În acest articol este prezentată istoria apariţiei celei mai prestigioase și mai vechi edituri româneşti - „Cartea românească”, care a fost înființată în anul 1919 prin fuziunea mai multor edituri și tipografii. Sunt enumerate personalităţile care au contribuit la activitatea editurii, precum şi scriitorii care şi-au publicat opere.