Daruri de zeci de mii de cărți românești de la Asociaţia Culturală „Pro Basarabia şi Bucovina”, Filiala „Costache Negri”, Galaţi, România (Confluenţe Bibliologice, 2023)
În articol este reflectat procesul de colaborare a BŞ a USARB cu Asociaţia Culturală „Pro Basarabia şi Bucovina”, Filiala „Costache Negri”, Galaţi, România, care a contribuit considerabil la creşterea colecţiei de literatură în limba română, promovarea unor activităţi culturale, sponsorizarea unor acţiuni pentru automatizarea bibliotecii etc..