Simbol al mişcării şi renaşterii naţionale: Dumitru Matcovschi - 75 de ani de la naştere (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul trece în revistă datele referitoare la opera literară a lui Dumitru Matcovschi, poet, romancier, dramaturg și publicist. Se subliniază meritele autorului în comunitatea literară și științifică. Opera sa este reflectată în colecția BiblioteciiUSARB.