Medalion „Bibliotecari în timp şi spaţiu”. Perpessicius (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul evocă viața și activitatea complexă a lui Dimitrie P. Panaitescu – Perpessicius, poet, critic literar, editor, bibliolog și academician. Remarcat pentru contribuțiile sale la organizarea și modernizarea Bibliotecii Academiei Române, el a militat pentru importanța legislației cărții și profesionalizarea activității bibliotecarilor. A fost fondatorul revistei „Manuscriptum” și inițiatorul Muzeului Literaturii Române. Una dintre realizările sale de referință a fost valorificarea manuscriselor eminesciene.