Medalion „Bibliotecari în timp şi spaţiu”. Elena Farago (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul este un omagiu adus poetei Elena Farago, o figură marcantă a literaturii române. Autoarea scoate în evidență nu doar talentul poetic al Elenei Farago, ci și implicarea sa în viața culturală a Craiovei, mai ales în calitate de directoare a Fundației „Alexandru și Aristia Aman”. Prin activitatea sa de peste trei decenii în cadrul bibliotecii, Farago a contribuit semnificativ la dezvoltarea acesteia, atrăgând donații valoroase și organizând activități culturale