Medalion „Bibliotecari în timp şi spaţiu”. Radu R. Rosetti (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul prezintă figura complexă a generalului și academicianului Radu R. Rosetti, remarcabil prin activitatea sa militară, culturală și biblioteconomică. Personalitate erudită, Rosetti a fost decorat pentru merite de război, a avut un rol esențial în fondarea și conducerea Muzeului Militar Național și a contribuit semnificativ la organizarea și modernizarea Bibliotecii Academiei Române, pe care a condus-o în două mandate. A fost ales membru titular al Academiei Române și s-a remarcat prin lucrări valoroase de istorie militară și biblioteconomie.