Medalion „Bibliotecari în timp şi spaţiu”. Alexandru Tzigara-Samurcaș (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Articolul oferă un portret succint al lui Alexandru Tzigara-Samurcaș, o figură marcantă a culturii române. Este prezentată evoluția sa profesională ca istoric al artei, bibliotecar și muzeograf, cu accent pe contribuțiile sale fundamentale la dezvoltarea Fundației Universitare Carol I (actuala Bibliotecă Centrală Universitară) și a Muzeului de Artă Națională (azi Muzeul Țăranului Român). Textul relevă implicarea sa în promovarea valorilor culturale românești, în înființarea Asociației Bibliotecarilor din România și în activitatea didactică și editorială.