Iudaica în colecția de cărți a lui Richard Koch (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Autorii prezintă o colecție de carte rară, deținută de Biblioteca Științifică Medicală „Nicolae Testemițanu”, aparținând medicului bibliofil german Richard Koch. În 1937, R. Koch s-a stabilit în orașul Kislovodsk, iar în 1944 a donat o parte din biblioteca sa Institutului Medical din Kislovodsk, care în 1945 a fost transferat la Chișinău. Colecția Koch cuprinde aproximativ 2600 de volume de medicină, biologie, filosofie, istorie. În exclusivitate, 150 de cărți din secolele XVI-XVIII sunt considerate cărți rare. Un loc special îl ocupă cărțile cu tematică evreiască. Toate cărțile din colecție sunt prevăzute cu un ex-libris de R. Koch și îmbogățite cu grafică deosebită.