Parteneriatul cu instituţiile de Cercetări Ştiinţiﬁce – prioritate strategică a bibliotecii în asigurarea informaţională a cercetării în domeniul agrico (Confluenţe Bibliologice, 2025)
Biblioteca Republicană Științifică Agricolă a Universității Agrare din Chișinău este biblioteca de bază din Republica Moldova, Rețeaua Informațională a Bibliotecilor Agricole pentru 23 de biblioteci agricole, institute de cercetare științifică, colegii și stațiuni experimentale. Rezultatele cooperării sunt: ​​funcționarea Centrului Național AGRIS (Moldova în Sistemul Internațional pentru Tehnologia Informației și Științe Agricole); crearea bazei de date Moldova AGRIS; proiectul internațional Agro Web al țărilor Europei Centrale și de Est; aderarea la Rețeaua Internațională a Bibliotecilor Agricole - AGLINET; elaborarea și publicarea lucrărilor bibliografice împreună cu lansarea programului „Extramuros Information”, organizarea de expoziții; asistență prin intermediul sistemului de Diseminare Selectivă a Informațiilor; schimb interbibliotecar și donații de documente.